Tango Guapo

“Tango is kunst, niet een kunstje”, zo kwalificeert de in Parijs als beeldend kunstenaar opgeleide Hervé de dans die zijn leven bepaalt.

Tango Guapo is de dansschool van Hervé Cousin. Deze Maestro stond aan de wieg van de Argentijnse Tango scene die in de jaren 90 in Nederland begon en zich uitbreide over de wereld. Meerdere keren reisde Hervé af naar Buenos Aires, het Mekka van de Tango, om zich onder te dompelen in deze authentieke cultuur.
Lessen volgde hij bij Pepito Avellaneda, Gustavo Naveira, Antonio Todaro en vele andere bekende Argentijnse Maestro’s. Hij gaf internationale workshops en trad op in prachtige theaters in binnen- en buitenland waar hij het podium deelde met o.a. Carel Kraayenhof en vele andere beroemde orkesten.

It takes two to Tango

Voor Mariska was het dansen met een partner nog onbekend. Drie jaar geleden kruisten hun wegen en werd ze meteen gegrepen door zijn charmante en gepassioneerde manier van les geven. Samen dansen ze de Argentijnse Tango in zijn meest pure vorm. Hun gemeenschappelijker deler is bezieling en authenticiteit.

Optredens/demo’s

Middels verschillende demo’s laten wij een compleet beeld van de Argentijnse Tango zien, zoals een Vals, Milonga, Tango. Deze creatieve dans ontvouwt zich van moment tot moment: van klein naar groot, snel of langzaam, van intiem naar spectaculair. Dit gebeurt altijd vanuit spontaniteit en improvisatie waardoor het levendig en spannend blijft. Twee lichamen worden één, de toeschouwer neemt een kijkje in de ziel van de Tango.

Workshops/lessen

Plezier, verbinding en creativiteit staan voorop. In een workshop leer je de Argentijnse Tango in zijn meest pure vorm. Stap voor stap leer je een duidelijke structuur van deze speelse dans.

Kun je lopen, dan kun je de Tango!

“Ik zie mezelf als een ambassadeur van de tango. In de toekomst blijf ik graag vanuit mijn passie en overtuiging mijn kennis doorgeven. Als ik mijn liefde voor de tango kan delen heb ik eer van mijn werk. Ook al heeft iemand twee linker voeten dan kan het leren dansen toch voldoening geven, want de tango maakt rijk en gelukkig” (Hervé Cousin)

Bij interesse stuur Mariska een mailtje via de contact pagina hier op de site!