Ruis

“Wanneer is ruis ballast die je maar beter overboord kunt gooien en wanneer is ruis vruchtbare bodem waarop iets nieuws kan ontstaan. De wereld om ons heen vormt ons dagelijks. Hoe kies je? Wat maakt je sterker? Hoe weet je wat belangrijk voor je is?

Ga mee op reis langs Nederlandstalige melancholische, maar hoopvolle Americana met dans beeld en theater. Wat doe je als niets meer zeker is? Hoe blijf je overeind als de bodem onder je voeten verdwijnt? Hoe vind je berusting in dat wat niet lijkt te kloppen maar onvermijdelijk aanwezig is. Thema's die nu actueel zijn geeft Ruis een gezicht.

Ruis is muziektheater voor (jong) volwassenen die Mariska maakt in samenwerking met muzikant/bassist Richard Wallenburg van o.a. C.C.C .Inc., Ernst Jansz en Hippe Gasten.

Door de flexibiliteit van het concept is de voorstelling in verschillende vormen uit te voeren. Zo kan er naast het spelen van de volledige voorstelling ook een intieme setting gecreëerd worden waar alleen de liedjes uit Ruis gespeeld worden.

“Als je iets heel intiems wil horen, met puntige intense teksten, mooie samenzang en gitaren die samen één klank worden, dan is dit kleine optreden heel groot in je hoofd en hart”
- Godfried Verstegen, programmeur Brebl Nijmegen -


Bekijk hieronder de teaser van de voorstelling!

Heb je vragen over Ruis? Of heb je interesse in een live performance van de voorstelling of de muziek?
Stuur Mariska vrijblijvend een mailtje.