BIO

Mariska Petrovic (1978) is een muzikante uit Nijmegen. Ooit was ze Nederlands Kampioen Turnen, maar tegenwoordig staat haar leven in het teken van de muziek. Na haar opleiding aan de Fontys dansacademie bezocht ze Nashville en het SXSW-festival in Austin Texas en werd zij gegrepen door de sfeer van muziek maken, liedjes schrijven en optreden. Dat voelde zo vertrouwd dat het musiceren nooit meer is weggegaan en een brede muzikale carrière volgde. Zo speelde Mariska onder andere in de Slowaaks/Nederlandse bluegrassband Waterflow, het trio Dolly, I beg your pardon en bracht ze in 2015 het album ‘All of this’ uit met haar eigen Americana-band The Fat Bastards. "Over countrymuziek wordt vaak gezegd: ‘Three chords & the truth’. Dit is haar uitgangspunt bij het schrijven van liedjes. "In het dagelijkse leven maak ik dingen mee, die ik soms moeilijk kan verwoorden of rechtstreeks kan zeggen. In een liedje kun je de essentie vangen en samen delen.”

Na jaren in verschillende bezettingen op het podium te hebben gestaan, slaat ze zowel persoonlijk als muzikaal een nieuwe weg in. Bepakt met banjo, gitaar, mandoline en haar bijzondere stem en verhaal schrijft Mariska sinds 2018 vooral in het Nederlands en werkt aan nieuw repertoire, in samenwerking met muzikant Richard Wallenburg maakte ze de multidisciplinaire muziekvoorstelling “Ruis” en bracht ze vanaf 2020 onder deze naam ook muziek uit. Momenteel werkt ze aan een persoonlijk album en is ze daarnaast in verschillende bezettingen en samenwerkingen terug te zien en te horen op uiteenlopende podia.

Naast haar veelzijdige werk binnen de muziek is ze actief met haar bedrijf Inner Expression, lees hier meer over op deze website!